Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olle tränar varje dag

Annons

Innan sjukdomen drabbade honom var han mer vältränad än de flesta, stod galant på en hand, tävlade i slalom mot bl a Sv eriges bronsmedaljör i OS 1956, Stig Sollander.

Sina första slalomsvängar tog Olle i Kungsbergets backe nära Sandviken. Dit flyttade han för arbete på Televerket. 1939 var det dags för militärtjänstgöring och Olle kom till F 4 på Frösön. Här fick han många tillfällen att åka till Åre på helgerna och träna, bland annat tillsammans med den alpina olympiatruppen.

1942 fick Olle arbete på Lumalampan i Stockholm och började samtidigt plugga till ingenjör på kvällarna. Studier och arbete fick sina avbrott i omgångar eftersom Olle blev inkallad. Han låg sex månader vid flygfältet i Hallviken norr om Östersund. Men så småningom tog han sin eftertraktade examen.

- Jag har varit lyckligt lottad i arbetslivet, har aldrig behövt söka jobb utan blivit handplockad till arbeten flera gånger.

Han värvades till Svenska transformatorfabriken i Linköping och senare till Sundsvall.

I början av 1960-talet var han chef för Asea:s montageverkstad vid filialen i Stockholm.

Olle startade också ett eget företag i elbranschen Krylbo på 1950-talet.

Alpina grenar i alla former är fortfarande Olles främsta intresse. Han följer med stor glädje de svenska framgångarna och senast i söndags njöt han av Anja Perssons och de andra svenskarnas framgångar i Sölden.

- Det var en bra början på födelsedagsveckan, intygar Olle.

GUDRUN KLEFBOM

Mer läsning

Annons