Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oljud på Runn igen

Annons

Svar till Lika rätt till alla, den 16 mars.

Självklart måste man acceptera att människors behov kan vara olika. Själv så gillar jag också motorer, fart och fläkt och ser njutningen i det. Men det är en grov vantolkning att som du hävda att vi lever i ett fritt land och tro att det betyder att man har rätt att göra som man vill.

Dåligt omdöme och missbruk av rättigheter leder till begränsningar och förbud reglerat i lagar och förordningar. Med all frihet följer ansvar och respekt. Och här reagerar man mot okynnesåkningen fram och tillbaka på Faluviken, även kors och tvärs över skridskobanan.

Snöskotrar och motorcyklar hör inte hemma i ett av Sveriges, utan tvekan, största friluftsområden för skridskoåkning som Runn faktiskt har utvecklats till. Det är unikt med så många skridskobanor. Det finns åtskilliga andra sjöar att åka skoter på som saknar skridskobanor. Liksom det finns skoterleder, crossbanor etcetera.

Allemansrättens grundprincip är "att inte störa och inte förstöra". Vilket knappast går att leva upp till med ditt resonemang.

Runns is rymmer många tusen människor utan att det blir trångt. Att då som du påstå att alla dessa ska söka sig ut i skogen om man vill slippa oväsen, orsakad av en handfull personer, tyder på dåligt omdöme.

BEHOV AV ANDRUM

Mer läsning

Annons