Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oljekälla

Annons

Svar till "Själv jägare som tar vatten i en källa", den 21 oktober.

Man får faktiskt vistas på annans mark, men inte upprepade gånger beskylla markägaren för oegentligheter.

Jag instämmer gärna i att polisen har annat att göra till exempel att se till att folk i bygden kan känna sig trygga. Att ta vatten i en källa i skogen har alltid varit en självklarhet, men inte att bygga upp en central med slangar, sil och tillbehör, så att markägaren får obehag för detta anonymt.

Bör inte markägaren tillfrågas, helst av någon jaktvårdsmyndighet. Fler borde ta jägarexamen, och läsa jaktlagstiftningen.

Jag har en fråga till: Är själv jägare. Är det lagligt att hälla olja i en kallkälla, så vattnet blir odrickbart en längre tid?

Gör bara

vårt jobb

Svar till "Mia",

den 19 oktober.

Att det kommer en massa lastbilar dundrande igenom Lumsheden går ej att göra något åt. Hastigheten går det att sänka men du ska nog titta efter vad ni har för begränsningar i byn innan du skriver något, för det är 50 kilometer bitvis.

Skulle vi åka 70-100 kilometer igenom byn skulle ni ha varenda bil i en hög med timmer, massaved och containers vid badet.

Beträffande det enkla telefonsamtalet tycker jag att du ska ta reda på mer vad bolagen har för aptering och dylikt. Du har skogsbilschaufförer i byn att fråga.

Sedan kan jag tala om för dig att det inte finns någon yrkesgrupp som är så reglerad och kollad som vi både med farter och tider.

En sak till, ni kan sluta att kasta äpplen på oss och hötta med räfsor det tillhör barnen och inte vuxna. Vi gör bara vårt jobb så gott vi kan, med den ekonomiska press vi har på oss, både åkare och förare.

En fråga. Har ni järnväg i Lumsheden, i så fall var?

MARKÄGARE

Mer läsning

Annons