Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olika syn på ut-veckling!

Annons

Jag fick en PR-tidning från Landstinget Dalarna i brevlådan. "Utveckling" stod det på sidan ett. Och det var och är bra då vi läst om dystra siffror om Landstinget Dalarna, bland annat om svårigheten för personer att nå sin läkare på vårdcentralen. Också den vårdgarantin följs illa av Landstinget Dalarna.

Jag bläddrade vidare i denna PR-tidning och tänkte kolla om hur det stod till med den "utvecklingen" på mitt sjukvårdsområde.

Jo, 6,5 miljoner kronor ska sparas. Man talade om minskning av personalen med 6,5 distriktsläkare, 15 sjuksköterskor eller 20 undersköterskor. Var det detta som kallades "utveckling"?

Jag läste vidare och tänkte få en förklaring på hur denna minskning ska gå till eftersom det är så illa ställt redan tidigare.

Jag hittade följande konstiga, diffusa och lösa meningar, hämtade från byråkratins korridorer:

"...kräva en utökad dialog med andra specialiteter...", "arbetsuppgifter måste överföras till en annan vårdnivå", "utredas vidare" och "primärvårdens uppdrag måste tydliggöras".

Jag har under mina politikerår läst en massa luddiga och suddiga meningar, men en fri översättning av det här snömoset skulle kunna bli:

"Vi har ingen aning om hur det här ska gå till, vi vet inte vem som ska klara vården som vi vill slippa utan överföra på andra och vi vet inte vilket uppdrag och vilken verksamhet vi ska syssla med."

Behöver det sägas mera?

ROLF GUNNARSSON (M)

Mer läsning

Annons