Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olika lön i s-leden

Annons

Den senaste tiden har det knappt gått en dag utan att en minst sagt förbannad socialdemokratisk partisekreterare (Marita Ulv-skog) tagit ton och skällt på topparna inom det offentliga och det privata näringslivet. Detta har pågått en längre tid, men det upphörde plötsligt och abrupt när Systembolagets vd, tillika statsministerfrun, Anitra Steens avgångsvederlag kom på tal.

Än tystare blev det när det framkom att Ulvskog själv har hela 40 procent mer i lön än sin manlige företrädare. Lika lön för lika arbete är tydligen inte en princip som tillämpas inom socialdemokratin.

Var finns självkritiken? Var finns kritiken mot dem inom de egna leden som tjänar mer än dem Ulvskog så villigt skäller på varje dag? Ulvskog tjänar nästan 40000 mer i månaden än företrädaren med motiveringen att hon måste behålla sin gamla lön. För oss vanliga människor som jobbar och sliter brukar det vara så att man har den lön man arbetar för, inte den man hade på ett tidigare arbete.

Berätta gärna för oss skattebetalare varför principen lika arbete lika lön inte gäller inom partiet som säger att alla ska med. Det är om inte annat en knäckfråga att diskutera inom det socialdemokratiska nätverket feministas.

CARL-OSKAR BOHLIN (M)DISTRIKTSORDFÖRANDE MUF, DALARNA

Mer läsning

Annons