Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olaglig valstuga på gågatan

Annons

Partierna i Ludvika enas varje år om att man gemensamt söker polistillstånd till valstugorna i kommunen, så skedde också i år:

- Man kan inte lita på socialdemo-kraternas löften. De lovade det vid ett gemensamt möte för flera veckor sedan, säger missnöjespolitikern Kurt Josefsson som tar chansen att ge Kjell Stenberg, s, smäll på fingrarna.

Josefsson rasar då löftesbrottet innebär att oppositionspartierna inte kan sätta upp valstugorna lagligt förrän i mitten av nästa vecka.

Socialdemokraten Kjell Stenberg som skulle ha ordnat tillståndet skyller på polisen.

- Josefsson får tro vad han vill. Jag har visst sökt tillstånd men vi fick inget.

- Jag sökte tillståndet före sommaren som vi alltid gjort alla val tidigare. Det kom inget och då ringde jag för några dagar sedan och då sa de att vi inte betalat de 500 det kostar.

- I förrgår ringde polisen och sa att vi inte fick söka gemensamt. Däremot kunde varje parti söka för hela Dalarna.

- Den som ansvarar för detta hos polisen sa att jag inte kunde stå som ansvarig för de andra partiernas valstugor.

- Att vi hade en överenskommelse undertecknad av åtta partier dög inte. Ludvikapolisen hade gjort fel ända sedan 80-talet.

Kjell Stenberg lovar dock att kristdemokraterna inte behöver vara rädda för några polisiära efterverkningar då polisen han talade med sa att de handlat i god tro liksom de partier som börjat att ställa ut kaffe- och valbord på gågatan.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons