Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olaglig parkering av husvagnar på gågatan

Annons

Samtliga partier lovar dock att de ska rätta sig efter tillståndet.

När NLTs medarbetare med tumstock mätte och mötte valarbetaren Olle Nelsson från folkpartiet så mättes avståndet från Gallerians vägg till 4,3 meter. Enligt tillståndet ska det vara fem meter.

- Jag medger att vi står två decimeter fel. Men jag gick i skolan på den tiden då man lärde sig att avrunda. Vi hade alltså stått rätt placerade om det varit mellan 4,51 och 5,49 meter till Gallerians vägg, sa Olle Nelsson medan han slet med att försöka placera om partiets valhusvagn.

Socialdemokraternas valledare Kjell Stenberg satt förnöjt på verandan till partiets röda valstuga med vita knutar och förklarade för Nelsson:

- Det står fem meter i tillståndet eftersom det är det avstånd räddningstjänsten behöver för att komma fram, sa Stenberg.

Nelsson försvarade sig med sina skolkunskaper och vidhöll en halvmeters marginal:

- Annars hade det stått 5,0 i tillståndet.

NLT mätte och avståndet från gallerian till s-valstugans trapp och det visade sig vara 4,4 meter:

- Men om du mäter till huset så är det fem meter, trappen tar vi in på kvällarna, försvarade sig Stenberg.

Centerpartiets husvagn var också helt fel placerat. Centerpartiets Gun Andersson slirade inte:

- Jag visste inte att den stod olagligt parkerad. Det är inte jag som parkerat vagnen så jag har trott att den stått rätt.

Kristdemokraten Karl-David Dahlman som stod mest felparkerad med bara 4,2 meter till gallerian konstaterade att man stod fel och att de fyra meter han trodde stod i tillståndet var ändrat till fem meter.

- Vi vrider den så det blir rätt, lovade han.

Vänsterpartiet, miljöpartiet och moderaterna höll sig på rätt sida gränsen och har trästugor. Bopartiet som också valt att husvagnscampa på gågatan hade också haft med sig måttband för att leva upp de mått som anges i tillståndet.

Varje parti disponerar en yta på 5,7 meter gånger 7,0 meter och mot butikerna bakom så måste man lämna två till tre meters fri passage.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons