Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olaga hot mot Malungsbo

Annons

Polisen i Malung utreder för närvarande ett hot mot en medelålders Malungsbo.

Hotet har framförts via telefon och vad polisen kunnat konstatera på en dålig inspelning av telefonsamtalet är det en man som har framfört hotet.

Hotet går ut på att Malungsbon skall röjas ur vägen om han inte slutar med trakasserier han enligt den som hotar sysslar med.

Polisen noterar att det är ett hot av många i en infekterad situation mellan en man och en kvinna som har flyttat isär men där anklagelser och polisanmälningar görs från båda sidor.

Kvinnan har tidigare anmält hot. Detta skedde i helgen och det var också allvarliga hot som polisanmäldes och polisen kontaktades vid ett par tillfällen. Dels på söndagen, dels natten till måndagen.

- Det här har betytt en hel del arbete för oss men då vi har förhör finns det nästan ingen subtans i det som anmälts. Men vi tar naturligtvis alla de här hoten på största allvar, säger en polisman som uppger att i dagsläget har inte hoten lett till att man behövt göra något frihetsberövande.

Men polisen i Malung bekräftar att det finns flera anmälningar om brott och de kommer både från den man som nyligen hotats men också från den kvinna som också utsatts för hot. Polisutredning sker just nu

i samtliga anmälda fallen.

Men polisen vet i dagsläget inte vad dessa utredningar kommer att leda till.

Seminarium om turism

uEtt seminarium kommer att hållas på kursgården i Transtrand den 24 augusti Det kommer att handla om hur det mångkulturella Sverige påverkar turistnäringen i kommunen.

Seminariet kommer att belysa invandringens betydelse för turistnäringen i dag och i framtiden både utifrån ett kundperspektiv och ett medarbetarperspektiv.

I dag har mer än en femtedel av landets befolkning invandrarbakgrund och det är dags att se den gruppen som de nya kunderna.

Föreläsare är Anja Fridholm som har skrivit rapporten Den mångkulturella marknaden tillsammans med Bijan Fahimi. Det är Marknadsplats Sälen i samarbete med Sälenturismen som står bakom det här arrangemanget.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons