Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Okunnig debattör största anledningen till oro

Annons

Amalgamfyllningar (innehållande kvicksilver) i tänderna har vi haft i bra många decennier vid det här laget. Folk blev sjuka förr också, men då hade man inte spårat sambandet till amalgamet.

Jaså, man kan inte analytiskt påvisa förhöjda kvicksilverhalter i kroppen?

Nej, inte genom blodprov. Kvicksilver angriper hjärnan och nervsystemet samt ger fosterskador hos gravida kvinnor.

Ett prov på spinalvätskan i ryggmärgen kan ge besked ifall man har förhöjda kvicksilverhalter i kroppen.

Att den allmänna vaccineringshysterin börjat ifrågasättas alltmer är väl snarast ett hälsotecken. Vaccinerna innehåller ju i regel konserveringsmedel, ofta just kvicksilver. I bland kanske det behövs, men varför denna överdrift?

Beträffande påssjuka kan man ju avvakta och se om pojken haft påssjuka när han är cirka elva år. Om inte så vaccinerar man och slipper då göra det i onödan.

"Elektricitet har vi haft i våra hem i över hundra år", sägs det i debattinlägget. Visserligen, men inte alls i den omfattning som gäller i dag.

Eldrivna apparater har ju ökat i antal undan för undan. Och vilka har stått mest vid el-spisen, kört hushållsmaskiner och dylikt? Jo, just det:

Kvinnorna...

Lägg därtill det ökande "sortimentet" av elektromagnetiska fält. Är det så konstigt att våra kroppar säger ifrån när det blir för mycket?

Vad beträffar mobiltelefoner så torde förslaget "att låta bli att använda mobiltelefonen" vara det vettigaste som överhuvud taget nämnts i debattinlägget. Utan användare - inget 3G.

Currylinjer under sängen, benskörhet från fet fisk med flera exempel tänker jag inte kommentera. Jag har nämligen inte kunskap på dessa områden.

Det är illa när en debattör uttalar sig så hånfullt om människors faktiska sjukdomar och är så dåligt påläst.

Debattören själv, Erich Spicar, är det största orosmomentet i sammanhanget med sina okunniga påståenden.

AGNETA WÄRN

Mer läsning

Annons