Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

OKQ8-verkstaden tappar sin entreprenör

Annons

Från årsskiftet finns det ingen entreprenör på verkstaden vid OKQ8 i Smedjebacken. Johan Malberg lämnar Smedjebacken för att ta över motsvarande verksamhet i Borlänge.

Han kom till Smedjebacken för drygt ett år sedan och då hade verkstaden stått tom i över ett år.

Det var under vårvintern 2002 som ledningen för OKQ8 beslutade att inte driva verkstaden i Smedjebacken med egen personal. De ville helt enkelt arrendera ut lokalen och dessutom ha ett avtal om att de skulle fortsätta att sköta vissa delar.

Den dåvarande mekanikern valde att tacka nej till att bli entreprenör och slutade på verkstaden. Lagom till sommaren stängdes verkstaden och OKQ8 började jaga en entreprenör.

Det gick trögt och verkstaden förblev stängd över vintern. Inget hände förrän på hösten året efter. Då stod det klart att Johan Malberg skulle ta över och han öppnade portarna i september förra året.

Nyligen fick han veta att motsvarande verkstad i Borlänge skulle bli utan entreprenör och omgående valde Malberg att anmäla sitt intresse.

- De två främsta skälen till att jag flyttar till Borlänge är att jag bor där och det är lättare att snabbt få fram reservdelar, säger han.

Även om det var trögt att få i gång verkstaden i Smedjebacken så har det gått bra sedan dess enligt honom och det har varit en bra tillströmning av kunder.

- Jag har en omsättning på cirka en miljon kronor och det går det fint att leva på, uppger Malberg.

Han hoppas att det ska gå att hitta någon som tar över vid årsskiftet. Han börjar jobba i Borlänge efter nyår och finns det ingen ny i Smedjebacken kommer verkstaden åter att stängas på obestämd tid.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons