Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklart vad som orsakade tivoliolycka

Annons

De fem flickor som skadades i en tivoliolycka utanför Östersund natten till i dag mår efter omständigheterna väl. Olyckan inträffade när en karusellvagn lossnade på ett resande tivoli.

Klockan var några minuter i två natten till i dag. Temat för festkvällen på Fröjdholmen i Oviken utanför Östersund var pub, dansband och karuseller. Några hundra personer var på plats.

Plötsligt lossade en vagn i karusellen Virvelvinden. Fem personer skadades och fördes till sjukhus.

Ägaren till det ambulerande tivolit Viking Tivoli AB ville i dag inte kommentera vad som kan ligga bakom olyckan utan hänvisar till Statens haverikommission. Men jourhavande på kommissionen, Henrik Elinder, säger att olyckan är för lindrig för att kommissionen ska kopplas in _ då krävs svåra personskador med sjukhusvistelse på minst 48 timmar.

Tivoliägaren är polisanmäld, misstänkt för vållande till gruppskada. Tivolit åkte på söndagen vidare till Strömsund, uppger Lennart Dahlén, vakthavande polisbefäl i Östersund. Hans uppfattning är att samtliga fem karuseller på Fröjdholmen var till åren komna. Den trasiga karusellen spärrades av för undersökning, men nu har ägaren fått tillbaka den.

Polisen hade utfärdat tillstånd för karusellerna i Oviken, detta efter uppvisat besiktningsintyg. Besiktningen hade genomförts av auktoriserade konsultbolaget Svenska Ångpanneföreningen.

TT

Mer läsning

Annons