Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklart om boende kan ta emot gäster under festivalen

Annons

Årets Peace and love-festival arrangeras den 8-10 juli på ett utökat festivalområde i Borlänge centrum.

De gator som berörs är Stationsgatan - sträckan Upplevelsebutiken/Turistbyrån till Föreningssparbanken, Sveagatan, Borganäsvägen - från Jussi Björlingmuseet till Sveatorget samt Målaregatan - från systembolaget till Jussi Björlings torg. Området kommer att inhägnas.

Både boende och företag i centrum kommer att påverkas på olika sätt av festivalen, bland annat av en högre ljudnivå än normalt. I går informerades berörda i ett utskick från festivalledningen.

För att kunna komma in i sina bostäder måste de som bor på området hämta ut fribiljetter till festivalpass, det vill säga armband. Dessa ska hämtas och fastsättas på armen mellan den 28 juni och 2 juli på kontorstid.

I brevet framgår ingenting om hur de boende i området ska kunna ta emot gäster under festivalens aktiviteter som pågår på torsdag kväll, fredag kväll och på lördag eftermiddag och kväll.

- De boende får kontakta oss om de har några funderingar kring detta. Men vi kan inte ha fri entré till de boendes gäster, då skulle vi få alldeles för många gratisgäster, säger Daniel Wallsten hos Peace and love.

Företag i området berörs bland annat genom att deras parkeringsplatser flyttas under arrangemanget.

Under festivalens gång kommer delar av det staket som blockerar tvärgator att tas bort då affärer och andra företag har sina vanliga öppettider.

Iordningställandet av område och scener kommer att påbörjas den 7 juli.

BIRGITTA WIBERG

Mer läsning

Annons