Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklart om ansökan

Annons

- Enligt min mening har vi inte skickat in någon ansökan, säger Emanuelsson.

Ansökan finns i alla fall på landstingskansliet. Den beskriver ett projekt som handlar om att bygga upp ett centrum för kultur- och upplevelsepedagogik vid Snöå Bruk. Det handlar om fysisk aktivitet, mat och hälsa och det talas om levande järnåldersbyar som ska ta emot skolgrupper och företag.

- Vansbro Innovation Arena, VIA, Vansbro kommun, ansöker om 70 000 kronor för pilotprojektet Ha kul-må bra, kultur med fysisk aktivitet för ökad hälsa hos barn och ungdomar, står det i den projektbeskrivning som Anna-Lena Persson, verksamhetsansvarig för VIA, skickat till landstinget. Det finns dock inga namnpåskrifter och detta visar enligt Olle Emanuelsson att det inte är någon riktig ansökan.

- Jag har inte läst ansökningshandlingarna, men stoppat det tills vidare. I dagsläget är det inte aktuellt att gå in med några ansökningar över huvud taget, förklarar Emanuelsson.

Anna-Lena Persson är besviken och tycker att det som hänt är jättetråkigt.

- Jag har arbetat för att få utomstående finansiärer till projektet. Då är det konstigt att kommunen säger nej. Vi kunde få 200 000 kronor från Sparbanksstiftelsen och hade förhoppningar om 500 000 kronor från Ljungbergsstiftelsen, säger hon.

- Kommunen har inte mod att göra någonting i den ekonomiska situation som råder.

Anna-Lena som bor i Linköping har varit anställd för att arbeta med VIA. Då anställningstiden gick ut i januari fick hon beskedet att kommunen inte har råd att ha henne kvar.

- Nu anlitar vi henne för vissa saker, förklarar Olle Emanuelsson.

- Tur att jag inte flyttade till Vansbro, konstaterar Anna-Lena.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons