Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklart kring dödsfall vid rånförsök

Annons

Det är oklart vad som gjorde att en 48-årig kvinna avled sedan hon utsatts för ett av allt att döma misslyckat rånförsök i Malmö på måndagskvällen.

Enligt vittnesuppgifter drog och slet rånaren i kvinnans halskedja, men misslyckades med att få den med sig. Troligen kom han inte heller över någon annan av hennes ägodelar. Först sedan han lämnat platsen föll kvinnan ihop och hon dog omkring en timme senare på sjukhus.

Förövaren är preliminärt misstänkt för rån och vållande till annans död. Han beskrivs som en jeansklädd man av medellängd, kanske 30_35 år.

Dessutom kartlägger polisen kvinnans bekantskapskrets och sjukdomshistoria. Man knackar även dörr i området på Fosievägen, där dramat inträffade vid 19-tiden.

De vittnesuppgifter som polisen har hittills kan tyda på att dramat inte är det rånmord som det först såg ut som. Vittnen berättar till exempel att mannen och kvinnan satt tillsammans på en stenläggning och pratade innan han plötsligt reste sig och började dra i halskedjan.

Medan han drog kastades hennes huvud av och an, men enligt vittnena var det först efteråt som hon föll omkull. Kvinnan satt upp och kunde prata med polis- och ambulanspersonal som larmades till platsen, men blev plötsligt sämre. När hon kom till sjukhus gick hennes liv inte att rädda.

Kvinnan pratade sluddrigt med polis- och ambulanspersonalen, men det är oklart om det tyder på att hon var påverkad av något. Före obduktionen kan Thomas Albinson inte utesluta att hon avlidit till följd av sjukdom.

TT

Mer läsning

Annons