Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklarheter om Lyviksberget

Annons

Men Christer Lindberg, projekteringschef vid tekniska förvaltningen, kan inte säga säkert att tidplanen håller.

-Vi har talat om den 5 november som startdatum. Men för att vi ska kunna börja med jobben måste vi veta vilken typ av företag som ska etableras på Lyviksberget.

- Vi måste åtminstone veta om företagen är vattenkrävande eller inte vattenkrävande. Den informationen har vi ännu inte fått, säger Lindberg.

Näringslivschefen Jan Björnehaag är förvånad över att det uppstått oklarheter i ärendet.

-Deras chef (tekniska chefen Bertil Höök) vet vad det är för typ av handelsföretag som ska dit. Och handelsföretag är inte särskilt vattenkrävande.

Bertil Höök förnekar att han haft samtal med Björnehaag om etableringarna på Lyviksberget.

-Vi vet bara att det är lämpligt att börjar i november så vi blir klara till våren. För oss på tekniska är detta ett utmärkt vinterjobb, framhåller Höök.

Kommunens politiska ledning är inriktad på att arbetena inleds om några veckor. Politikerna har inte gett tjänstemännen order om att vänta med investeringen.

-Vi har fattat beslut om denna satsning och pengarna finns i budgeten, betonar kommunalrådet Roger Stål (s).

Jan Björnehaag säger sig ännu inte formellt ha klart med några etableringar på Lyviksberget.

Tidigare har han dock uppgett att kommunen hoppas på större butiker inom branscherna elektronik, skor, sport, kläder och möbler.

Den första utbyggnadsetappen med ledningar och en huvudgata på ungefär 70 meter och en tvärgata på cirka 125 meter beräknas kosta kommunen omkring 2,7 miljoner kronor.

- Ett arbetslag med grävmaskinist och ett par man blir sysselsatta med ledningsjobben. Sedan tillkommer personal i lastbilar och traktorer, konstaterar Christer Lindberg.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons