Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Okej om borgarna kallar äventyrsbadet för valfläsk"

Annons

På tidningens fråga gör kommunens controller, Christian Rickardsson, en databaskörning och konstaterar att kommunen inte betalt en krona till det aktuella företaget. Han sökte tillbaka till 1997.

- Ett fel som de borgerliga gör just nu är att de inte skiljer på politiska program och det praktiska genomförandet. Förra valet lovade vi socialdemokrater en kultursatsning i Folkets hus som vi nu börjar genomföra. Och vi skrev in att vi ville utveckla sporthallen. Vi sa också att vi först skulle genomföra skolprogrammet och satsningarna inom äldreomsorgen. Genomförandet av våra vallöften tar sin tid och sker i den takt kommunens ekonomi tillåter.

- Vill man som borgarna kalla äventyrsbadet valfläsk så gör det. I så fall har vi socialdemokrater lovat valfläsk i hundra år. Vad är det för fel att tala om vad vi vill?

- Nu lovar vi äventyrsbad. Det gör vi för att vi ska få upp frågan till höstens budgetmangling, säger Stål.

- Aquarena kan inte känna sig säkra på det här, det måste först gå den vanliga vägen. Först måste vi få en majoritet för ett äventyrsbad, sedan kan det byggas i den takt ekonomin tillåter, säger Stål som berömmer Ingvar Henriksson:

- Ingvar har åkt runt och tittat på Aquarenas anläggningar. När vi lovade skolrusten åkte vi på motsvarande sätt och tittade på olika skolombyggnader. Ingvar har funnit en fin modell, den känns lagom, säger Stål.

När debatten rasade i hans parti 1997 så ville många bygga en ny hall och ett stort äventyrsbad:

- Jag kallade det för Örebromodellen. Tillsammans med hallen så skulle det ha kostat mellan 60 och 80 miljoner kronor. Om vi över huvudtaget skulle orkat med något sådant hade ett sådant projekt legat långt fram i tiden. Ingvars förslag passar bättre och är inte alls så storvulet utan mer realistiskt, säger Stål och tillägger att hans ambitionsnivå är att ha både hall- och badutbyggnad utbyggd under den kommande fyraårsperioden.

Stål vill inte lägga sig i moderaten HG Perssons avhopp som suppleant i kultur- och fritidsnämnden i protest mot Ingvar Henriksson.

I kultur och fritidsnänmnden finns två beslut om äventyrsbadet. I april 2000 beslutades att bilda en projektgrupp för utredning av äventyrs/familjebad. I gruppen ingick Kennet Sjögren, s, Kerstin Sunnerby, m, en representant för vänstern, förvaltningschefen samt arbetsledare och personalrepresentant från sporthallen. Vidare har beslutats om en marknads- och samhällsekonomisk analys som skulle varit klar 2001. Inget av besluten har resulterat i något nytt beslut i nämnden.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons