Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

OK tappar mark

Annons

- Vid OK Snöåvägen har försäljningen minskat med 2,4 procent, i Smedjebacken med 3,9 procent och i Grängesberg med 0,4 procent. För automatstationen vid Gamla Bangatan i Ludvika har jag inga helårssiffror. För perioden mars 2003-januari 2004 ökade dock försäljningen i liter bensin med sex procent till 1 701 474 liter.

Det berättar Karl-Erik Sandström, Ludvika, som är ordförande för distriktet. Han konstaterar att 48 av de 9 925 medlemmarna deltog i stämman.

Mötet diskuterade propåerna från OK-ledningen i Stockholm om att distrikt 11 bör gå ihop med Grangärdedistriktet. Deltagarna såg ingen anledning att motsätta sig det förslaget.

- Men från början ryktades det om att man ville ha ännu större distrikt. Det talades om att Dalarna skulle bli ett distrikt men det förslaget drogs tillbaka, uppger Lars-Gunnar Gustavsson som är chef vid OK Snöåvägen.

Vid stämman behandlades också investeringsfrågor. Det framkom att en ny biltvätt kommer att installeras vid macken i Smedjebacken.

- Om det blir i år eller nästa år vet vi inte. Totalt handlar det om en investering på mellan en miljon och en och en halv miljon. Enbart tvättutrustningen går på cirka 700 000 kronor och sedan tillkommer reningsverk och annat, upplyser Gustavsson.

Vad gäller försäljningen så kan det noteras att vid samtliga mackar minskar livsmedelsförsäljningen kraftigt. I Ludvika minus 10,8 procent, i Grängesberg minus 10,0 procent och i Smedjebacken minus 16,7 procent.

- Det beror på prisbilden. OK kan inte hänga med i konkurrensen och det är samma trend i hela landet. I Ludvika, till exempel, har vi ju Matmagasinet i närheten, säger Karl-Erik Sandström.

En glädjekälla för honom är att biltvätten i Ludvika redovisar en ökning av omsättningen med 23 procent och att det i Ludvika såldes telefonkort för 808 323 kronor vilket var en ökning med 5,2 procent.

-Och i Grängesberg ökade försäljningen av lotter med hela 117,5 procent till 221 221 kronor. I Smedjebacken gick serveringsdelen med korv- och smörgåsförsäljning och liknande upp med 48,3 procent till 460 509 kronor.

Vad gäller återbäringen till medlemmarna så blir den 2,5 procent på gjorda köp. Återbäringen betalas ut under juni månad.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons