Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

OK-Q8 slog nytt rekord – i prishöjning

Annons

– Nej, det har jag aldrig varit med om. Det är sällan som det ökar med mer än 20 – 30 öre, säger Lars-Gunnar Gustavsson, chef för OK-Q8 i Ludvika.
Orsaken till den kraftiga prishöjningen var att ”någon” bestämde att priskriget i Ludvika skulle upphöra. Därmed kunde priset plötsligt höjas med 83 öre och sedan tillkom en tioöring som var en centralt beslutad höjning som genomfördes i hela landet.
– Vem det var här på byn som först höjde priset vet jag inte. Jag fick höra rykten i går eftermiddag (tisdag) om att priset höjts så jag gjorde en tur i stan. Därefter höjde vi priset men vid automatmacken i Marnäs hade den ansvarige hunnit gå hem för dagen så där gjordes höjningen i dag, berättar Gustavsson på onsdagen.
Priskriget i Ludvika började runt den 1 april, uppger han.
– Det var Statoil som började med en lite diffus prissättning och då var vi liksom de flesta aktörer tvungna att hänga på. Att priset nu höjs känns inget speciellt. Visst är priskrig roligt för kunderna men samtidigt så kostar det för bolagen så för min del är det blandade känslor.
Tidigare i år har det varit priskrig även i Kopparberg, Borlänge och Falun, enligt Gustavsson, men på senare tid har priskriget i regionen varit koncentrerat till Ludvika. Det har medfört att en del fordonsförare på tillfälligt besök i stan passat på att tanka här. Så omsättningen kanske har ökat lite för bensinmackarna.
– Vi behöver inte stå för förlusterna på grund av priskriget utan det gör bensinbolagen centralt.
Men nu får ni skämmas?
– Jag vet inte det, vi är ju inte uppe i så höga prisnivåer. Och dollarn fortsätter att tappa i värde, i morgon kanske priset sänks med en tioöring igen.
Får vi någon mer gång uppleva att det ordinarie bensinpriset ligger under tian?
– Det tror jag inte, skulle priset sjunka för mycket så skruvar nog Opec (intresseorganisation för flera oljeexporterande länder) åt kranarna.
Nu när ni höjt priset så mycket så kommer väl kunderna att vara förbannade på er?
– Vi har inte fått några reaktioner, folk har nog bara noterat det nya priset och har koll på att vi har återgått till ordinarie pris, svarar Lars-Gunnar Gustavsson.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons