Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ointresse för äldre- konferens upprör

Annons

- Var höll alla Borlänge-politiker hus? Var var resten av omsorgsnämnden?

Ulla Olsson, moderat oppositionsråd i Borlänge, är upprörd över ointresset för gårdagens konferens om äldreomsorgen.

Hon konstaterar att det inte fanns några socialdemokrater från kommunstyrelsen på plats. Och bara en politiker från omsorgsnämnden.

- De borde ha varit där mangrant. Det här är en så stor fråga, säger Ulla Olsson.

Äldreomsorgens står inför stora utmaningar. I Borlänge, som i många andra kommuner, ska det sparas pengar. Samtidigt pågår en stor omorganisation där särskilda boenden, som servicehus, avvecklas i rask takt. I Dalarna försvinner platserna snabbast i landet. Till bilden hör att antalet riktigt gamla och hjälpbehövande på sikt kommer att bli många fler.

Bland annat kring de här frågorna ordnade Dalarnas kommunförbund en konferens på Folkets hus i Borlänge i går.

- Problemet när det gäller äldreomsorgen är att utbildningen inte nått fram till politikerna förrän ganska sent, säger Ulla Olsson, som konstaterar att många beslut om äldreomsorgens framtid redan är fattade.

- Det gäller verkligen att så många som möjligt verkligen är insatta i frågorna, när man sitter och tar sådana här beslut, fortsätter hon.

Ulla Olsson är mycket kritiskt till att omsorgsnämndens ledamöter inte ens fått veta att konferensen skulle bli av. Frågan togs upp på ordförandeberedningen där det beslutades att omsorgsnämndens vice ordförande ensam skulle vara med.

INGER WALLIN

Mer läsning

Annons