Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ohållbar situation på Hillängendagiset"

Annons

- På en av avdelningarna på Hillängen är det nu 22 barn men bara tre fröknar. Nästa månad kommer ytterligare två barn. Då blir det åtta barn per fröken och det anser vi vara en säkerhetsrisk. Då har de ingen möjlighet att hålla koll på och aktivera alla barnen, säger en av föräldrarna, Pierre Lindh, i ett nödrop till tidningen.

Han delar den allmänna uppfattningen att de anhöriga nu måste börja säga ifrån på skarpen för att få stopp på den mycket negativa utvecklingen som lär drabba fler förskolor än den "egna".

Det konkreta kravet är att det sätts ett så kallat tak som ska omöjliggöra fortsatt överinskrivning.

- Då har vi i alla fall vunnit en liten seger. För får det här fortsätta kan det bli upp till 30 barn eller fler per avdelning, samtidigt som vi förstår att kommunen inte kommer att anställa mer personal, fortsätter Lindh som redan noterat att barn far illa.

- Jag är orolig för att något ska hända och vill kämpa för barnen. Helt klart bottnar det här i de fortsatta kommunala besparingarna. Men något måste ju vara fel när de samtidigt lägger ut pengar på en massa annan skit, dundrar han vidare.

Han vill i sammanhanget också varna för den ökade arbetsbelastningen som sliter hårt på personalen.

- De uträttar ett enormt arbete men det finns gränser även för dem. Att de står ut, slutar Lindh som ser fram mot den stundande markeringen gentemot makthavarna.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons