Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ogästvänligt" med p-avgifter på Lugnet

Annons

Det är falupartiet som har blåst liv i frågan om parkeringsavgifterna på Lugnet. I en motion föreslår falupartiet att p-avgifterna slopas eftersom det är ett irritationsmoment som ger Falun "bad-will".

Näringslivskontoret har nu kommit med ett remissyttrande i frågan och man ställer sig bakom förslaget - till hundra procent.

- Det är viktigt att besökare får ett gott intryck när de kommer till anläggningen, säger Hans Ahlin.

I flera konkreta exempel visar näringslivskontoret på parkeringsskyltning på Lugnet som kan uppfattas som ogästvänlig. I remissvaret pekar man också på de negativa effekter som p-avgifterna medför, framför allt att avgifterna motverkar kommunens ambitioner att främja hälsa och idrott genom en generös tillgång till idrottsanläggningen.

- Vi vill inom kommunen främja idrott och hälsa, det är ett prioriterat profilområde, men på Lugnetanläggningen uppmuntras man inte som förälder att vara kvar och titta på sina barns aktiviteter.

Att slopa p-avgifterna skulle dock innebära ungefär 400 000 kronor mindre till kommunkassan per år, men näringslivskontoret tror att det skulle kompenseras genom att fler besökte Lugnet:

- Jag tror att intäkterna för simhall, taverna och gym skulle öka.

I remissvaret lyfter näringslivskontoret fram att Lugnets stödgrupp, cirka 40 Faluföretagare, helhjärtat stödjer förslaget med avgiftsfri parkering på Lugnet.

- Det är viktigt att man får ett gott intryck av Falun när man kommer hit som besökare och inte åker härifrån med en böteslapp. Det här är en viktig symbolfråga - ambitionen är att främja hälsa och idrott och då är inte intäkterna från parkeringsavgifterna huvudsaken.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons