Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Offentlig toalett

Annons

I flera år har man på Kristine kyrka haft problem med människor som urinerar bakom buskarna och mot väggarna på gamla kyrkogården.

- Det pågår mycket här i buskarna på kvällen. Varje människa måste veta att det är fel att urinera på en kyrkogård, säger Sven -Olof Hägglund.

Nu har ämnet aktualiserats, inte minst på grund av lukten som sprider sig under varma sommardagar.

- Alla behov gör man här och det är inte roligt. Ändå skrattar de som gör det när de blir tillsagda. Det handlar ofta om påverkade personer, säger Janet Hedblom, kyrkans vaktmästare.

Kyrkans vaktmästare bevakar området när kyrkan är öppen, men det hjälper inte. Om hon är ute på ett kort ärende händer det till och med att människor går in i kyrkan och gör sina behov där.

Men det största problemet är fortfarande de som förorenar i buskarna på kvällarna. Sven-Olof Hägglund berättar att bakre delen av kyrkan används mycket flitigt. Väggarna har blivit bruna och fläckiga och fastighetsskötaren har fullt upp med att rensa efter de nattliga besökarna.

Nu har man bestämt sig att göra något åt saken. Även besökare i kyrkan har klagat och problemet har hamnat på kyrkorådets bord. Sven-Olof Hägglunds förslag blir att man tar bort buskarna:

- Visst vill vi ha grönt nära kyrkan, men det kostar för mycket, säger han.

MIRA MICIC

Mer läsning

Annons