Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Offensiv Smedjebacksvänster

Annons

Detta framgick vid lördagens årsmöte. Efter styrelsevalet framgick det att följande människor styr i Smedjebacken under verksamhetsåret:

Lena Nilsson, ordförande, Anders Rosen, kassör, Mona Lind, sekreterare samt ledamöterna Thorleif Andersson, Roland Nilsson, Lars Handegard (nyvald) och ersättare Tuomo Laurila.

Vid årsmötet tog bland annat beslut om att även fortsättningsvis hålla den egna lokalen på Vasagatan öppen för allmänheten varje måndag kväll.

Den ordningen tillämpades inför valet och man beslutade att fortsätta detta arrangemang eftersom det visat sig uppskattat och dessutom är ett bra forum för diskussion i aktuella frågor runt partiarbetet.

- Det är av stort värde också för styrelsen att kunna träffas och ta upp aktuella frågor, mellan ordinarie möten, medan de fortfarande är brännande aktuella, säger Lena Nilsson och Thorleif Andersson understryker värdet av att styrelsens medlemmar genom det här arrangemanget lättare är tillgängliga för diskussion och information.

Den förestående EMU-kampanjen är en av de stora arbetsuppgifterna för den lokala vänstern just nu och här finns önskemål om ett samarbete med "Nej till EU- organisationen" som finns i Ludvika, Smedjebacken och Grängesberg.

Partiet befinner sig, som bekant, i kris efter de senaste turerna kring avgående ordföranden och det är av största vikt att möta de vikande medlemssiffrorna.

Här har man för avsikt att starta en medlemsvärvaroffensiv i anslutning till EMU-kampanjen.

Vid årsmötet togs också ett beslut att hedra minnet av sin avlidna partikamrat Elizabeth Castro, som avled vid bussolyckan utanför Fagersta, med blommor vid den förestående begravningen.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons