Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Oerhört mycket"

Annons

Det säger Charlotta Stensson som är förhandlingsdirektör vid Fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation, Fastigo.

När bostadsbolag kontaktar Fastigo och ber om råd om hur vd-avtalen bör utformas brukar Fastigo föreslå avtal på en mer modest nivå.

- Vår rekommendation är avgångsvederlag på 12 månadslöner. Men hur det sedan blir i praktiken vet jag ju inte, säger Charlotta Stensson.

Seibert Fredriksson (v) kom in i Ludvikahems styrelse som suppleant i maj 1995 och har varit ordinarie ledamot sedan maj 1997.

Varför har ni skrivit på ett avtal som ger Lindvall 42 månadslöner om han sparkas?

- Avtalet skrevs innan jag kom in i styrelsen. Det är naturligtvis alldeles för mycket. Han borde ha samma avtal som vanliga arbetare. Med tanke på hur bra han tjänar borde han egentligen inte ha rätt till något avgångsvederlag alls.

Ingemar Lindvall uppges ha en månadslön på 62 148 kronor. Skulle styrelsen sparka honom av någon anledning får han alltså drygt 2 610 000 av Ludvikahem.

Seibert Fredriksson kan inte dra sig till minnes att det under hans år i styrelsen diskuterats att avtalet med Lindvall bör omförhandlas.

- Inte så vitt jag känner till, säger Fredriksson som också betonar att styrelsen anser att Ingemar Lindvall gjort och gör ett bra jobb.

Ludvikahems styrelse har aldrig haft anledning att ifrågasätta Lindvalls vd-position. Man har hela tiden haft stort förtroende för honom.

-Men visst har han fått sina kängor ibland, konstaterar Seibert Fredriksson.

När Ludvikahem har bolagsstämma nu i maj kommer Fredriksson att avgå och passar på tillfället att via NLT skicka med en rekommendation till den nya styrelsen.

- Lindvall har inte så många år kvar till pensionen. När en ny vd anställs får styrelsen inte gå med på så generösa villkor som har gällt för Lindvall.

Förhandlingsdirektören vid Fastigo antyder att politikerna i Ludvikahems styrelse kanske kan ha nytta av Fastigos experthjälp när nya chefsavtal ska skrivas.

- Många gånger så förstår inte styrelserna vad de har gått med på. De inser inte att det kan bli kostsamt, konstaterar Charlotta Stensson.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons