Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Oerhört besviken", "skitdåligt"

Annons

Maria Pettersson (s) är den politiker i Ludvika kommun som tagit den hårdaste fajten mot porren och hon är mamma till att kommunens anställda och politiker ska bo på porrfria hotell efter beslut i kommunfullmäktige i Brunnsvikshallen för ett par år sedan.

I dag är hon som hon säger "oerhört besviken" på sin partikollega som skickat porrbilder via jobbdatorn.

- Jag har inget annat att säga än att jag tycker att det var skitdåligt gjort, det var jättetrist att höra om detta.

-Hans framtid som politiker ligger inte på mitt bord utan det är vår partiordförande Per Erik Granström som får ta den diskussionen och var den ligger i dag är jag inte uppdaterad på, men handlingen som sådan är så himla dålig.

- I min sinnevärld kan man inte hålla på med sådant som politiker och det vet han att jag tycker.

-För mig handlar det om att när man säger att man står för människors lika värde så kan man inte hålla på att köpa eller förmedla andra människor. Det här ligger för mig mycket djupare plan än än till vilken nämnd man är förtroendevald.

- Jag reagerade när han i tidningen fick det att framstå som oskyldiga kalenderflickor. När vi hade debatt om porren i fullmäktige så gjorde någon skillnad mellan hårdporr och mjukporr, en del talade om galanta damer. Det handlar inte om detta för det handlar om att förnedra det andra könet på ett eller annat sätt.

- Nu handlar det naturligtvis inte om att köpa en hora. Men det handlar om att titta på någon med viss blick. Jag vill inte göra kärlek och erotik ful utan försvara den. Porrbilder eller lättklädda damer som åker runt i ett e-postsystem är att gå för långt, för det handlar väl förmodligen inte om en man som skickar ut erotiska bilder på sin fru utan är väl bilder på någon stackare som fått förnedra sig framför en kamera, säger Pettersson upprört.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons