Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oenighet om tjänst

Annons

Sedan förra sommaren är ekonomichefen Eric Wickes även t f kommunchef. Kommunstyrelsens arbetsutskott har under våren föreslagit att Wickes ska bli ordinarie kommunchef och att man ska rekrytera en ny ekonomichef. Det är inte möjligt att klara av båda chefsbefattningarna för en person.

Kommunen kallade därför facken till MBL-förhandling om tillsättningen av kommunchef. Tio fackliga organisationer kom till förhandlingen och resultatet blev att alla motsatte sig kommunens genväg för tillsättning av chefstjänsten.

Facken kräver att kommunen ska göra en riktig rekrytering där tjänsten annonseras ut och lämpliga kandidater kallas till intervju. Man har i och för sig inget emot att Wickes är en av kandidaterna, men man vill se om det finns andra lämpliga kandidater till tjänsten.

Kommunen, som i förhandlingarna företräddes av kommunalrådet Kurt Podgorski (s), vidhåller sitt beslut.

Motiveringen är att man försökt med rekrytering utifrån tidigare, även med rekryteringsföretag, och att det inte gett något nämnvärt resultat, annat än kostnader.

Podgorski, med stöd av kommunstyrelsens arbetsutskott, menar att Wickes som kommunchef är en realistisk lösning som man tror på och som inte drar med sig några onödiga rekryteringskostnader.

Enligt vad tidningen erfar är det inget av facken som krävt central förhandling i frågan trots de skilda uppfattningarna om rekryteringssättet.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons