Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oenighet om hallen

Annons

I kommunstyrelsen var det Kurt Podgorski (s), Johnny Skottheim (s), Lena Olsson (v), Ola Olin (v), Tom Martinsson (m) och Lars Backlund (m) som stod bakom förslaget om återuppbyggnad av gymnastiksalen bredvid skolan. Det blir i så fall en något större gymnastiksal än den tidigare. Hallytan blir 193 kvadratmeter.

Ledamöterna Bengt Thorén (fp) med instämmande av Pär Kindlund (c), Carina Albertsson (s) och Åsa Hedlöf (s) ville inte att det här förslaget ska genomföras.

- Det är fel att föregripa den utredning som pågår om mötesplats Malung. Beslutar vi att bygga upp gymnastiksalen vid skolan med försäkringspengarna så är det samtidigt ett nej till Mötesplats Malung, som ju är en strategisk satsning med flera intressanta bitar, säger Bengt Thorén.

- Mötesplats Malung innehåller så mycket mer än en gymnastiksal. Vi skulle äntligen kunna få riktiga bibliotekslokaler i Malung, en fråga som stötts och blötts i många år. Vi skulle få en riktig sporthall till nytta både för föreningslivet och skolan. Dölgården skulle få bättre lokaler med intressant koppling till både bibliotek och sporthall, vilket skulle utveckla ungdomsgårdens aktiviteter.

- Dessutom skulle vi få ut något positivt av den strukturplan som vi ändå tvingas genomföra för att minska Malungshems bestånd av outhyrda lägenheter.

- Ser vi till att vi kan satsa försäkringspengarna från branden vid Blomsterbäcksskolan och att vi hur som helst måste in med stora pengar i Malungshem så är varken investerings- eller driftkostnad oöverstiglig. Dessutom tror jag att vi kan få föreningslivet att ta ansvar både när det gäller enklare arbeten i bygget och vissa uppgifter i skötseln av sporthall och kringutrymmen, menar Bengt Thorén.

Att det råder splittring inom det socialdemokratiska partiet i den här frågan kan tyda på att det blir en jämn och spännande omröstning då frågan ska avgöras i kommunfullmäktige.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons