Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ödmjukhet skapar inga arbetstillfällen

Annons

Svar till Leif Lindström, 22 april:

Lindström sätter fingret på vad det mångkulturella samhället kostar Sverige.

Det mångkulturella samhälle som blev till på femtio- och sextiotalet genererade ett plus i statskassan. Det som skapats av felaktig invandrarpolitik ger ett gigantiskt minus.

I riksdagen har motioner ställts som krävt en utredning av kostnaderna för invandringen, men motionerna har alltid avslagits.

En folkomröstning skulle ge en stor majoritet för en politik där endast kvotflyktingar tas emot tills nuvarande problem är bemästrade.

Detta skulle innebära tjugofem år av återhållsam flykting- och invandrarpolitik. I stort sett alla som sökt asyl de senaste åren flyr från social misär. Eftersom social misär inte är ett asylskäl tar de till alla knep. Att slänga id-handlingar är ett sätt. Andra sätt är att ta hjälp av media.

Jag tyckte när jag läste Lindströms artikel att det fanns en strimma av insikt, visserligen 25 år för sent, men bättre sent än aldrig tänkte jag, men jag var för optimistisk.

Lindström skriver bland annat: "Vad gör vi nu då? Ska vi folkomrösta om vi ska behålla eller avskaffa det mångkulturella samhället? Eller är andra kulturer bara intressanta om de tryggt beskådas från ett bussfönster på en charterutflykt?

Jag föredrar att beskåda dessa kulturer och människor från ett bussfönster i främmande land, hellre än att se dessa apatiska flyktingar vandra runt i våra invandrargetton, hänvisade till ett evigt bidragsberoende.

Vem som kör bussen är mig likgiltigt, Leif eller Mohammed spelar ingen roll.

I slutet kommer Lindström med sin geniala lösning: "Vi måste mötas, ställa krav, lära oss att vara ödmjuka mot varandra oavsett etnisk tillhörighet, kön, ålder och klasstillhörighet".

Är det några som är ödmjuka mot invandrare så är det våra politiker, därför har vi just nu 136 invandrargetton.

Vad som behövs är arbetstillfällen, men att de skapas genom ödmjukhet och kravlöshet kan bara en politiker som tappat kontakten med verkligheten tro på, eller också menar Lindström att de jobb som finns ska ödmjukt överlåtas.

KJELL G FORSLUND

Mer läsning

Annons