Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

...och nu vill man ta upp fallet med justitieministern

Annons

- Brottsutvecklingen och den allt mer omfattande skadegörelsen i Hedemora har nått gränsen för det ohållbara.

- Det som hände under fredagsnatten, när ett gäng ungdomar med en buss gick bärsärkarkagång i Hedemora, visar det allvarliga i brottsutvecklingen, säger Owe Ahlinder, ordförande i Hedemora-centern.

I två brev, det ena till justitiedepartementet och det andra till polisledningen i Dalarna, kräver Owe Ahlinder lag och ordning.

- Det var bara lyckliga omständigheter som gjorde att tre tidningsbud i fredags natt klarade sig från att bli påkörda. De som ägnar sig åt brottslighet vet att det finns få poliser i tjänst under kvälls- och nattetid. Man vet att risken för att bli upptäckt är liten, och det är mycket allvarligt.

- Vi ska inte behöva acceptera att vandaler angriper liv och egendom samt att offentliga miljöer angrips och förstörs. Det är oacceptabelt att företagen ständigt har bekymmer av att brottslig verksamhet drabbar dem ekonomiskt.

- Vi accepterar inte heller att det saknas resurser för att förhindra knark- och illegal spritförsäljning vid våra skolor där bråkmakare tar sig in på våra skolor något som är förena med stora risker för både personal och elever.

Centern i Hedemora vill träffa både justitieminister Thomas Bodström och rikspolischefen Sten Heckscher för att informera dem om brottsutvecklingen.

BERNT NILSSON

Mer läsning

Annons