Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Och alla firar vi midsommar

Annons

Småbarnsavdelningen Fjärilen och syskonavdelningen Gräshoppan samlades på gräsmattan vid förskolan Prästkragen för att ha sitt eget traditionella midsommarfirande tillsammans med personalen.

Förskollärare Gunilla Claesson och Kristina Stubbans som arbetar i förskolans kök band kransar till midsommarstången.

- I går var vi ute och plockade blommor, barnen och personalen hade blommor med sig i dag, det går åt en hel del till kransarna, säger Gunilla och fäster lite mer björkris och hundkex.

Barnen leker på gården och på bandspelaren spelar Högvilt, en förälder till ett av barnen spelar i bandet så det passar bra och några barn dansar med i musiken.

Så är Kristina och Gunilla klara med kransarna och barnen och fröknarna reser stången som inte alls är jobbig, stor och tung, utan lätt och enkel att resa.

Alla dansar ringlekar, Räven raskar över isen, Vi äro musikanter, Små grodorna, Små fåglar i skogen. Alla sjunger med och dansar till Herr Gurka och så är det raketen. Alla stampar i marken och ropar när raketen far iväg.

Äntligen blir det fika med saft och sockerkringlorna som är jättegoda och hembakade. Fröknarna dricker kaffe och alla sitter i skuggan under den stora parasollen.

- Midsommarfirandet här är verkligen fint och känns verkligen bra. Vi har så trevligt, säger Birgitta Karlehag som är förskollärare på Prästkragen.

Till lunch får barnen pannkakor, personalen har själva ordnat med sillunch och sedan ska de minsta vila.

- Sedan tror jag nog vi går ut och firar och dansar en stund till och sedan blir det jordgubbar och glass i stora lass, säger Gunilla.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons