Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Obetänksam önskan

Annons

På kvällen samlades ett 20-tal personer i kulturhörnan i biblioteket i Säter till Kura skymning där Falk läste H C Andersens Det otroligaste.

Kvällens speciella gäst var Maj Johansson, bibliotekarie och amatörskådespelare från Falun. Hon läste och berättade, bland annat om Manka ur Kloka Greta och andra glömda folksagor.

Hon berättade även om sin egen barndoms jul 1957 i Blötberget och om ett möte med en kvinna på berättarfestivalen i Ljungby för två år sedan. Kvinnan berättade om en händelse vid en önskesjö där hon drog underarmarna fram och tillbaka i sjöns vatten och önskade sig en miljon kronor.

Men önskningen blev inte som hon tänkt sig. Vid en jeepfärd på en sandstrand i främmande land välte jeepen och kvinnan miste sina båda underarmar. Hon fick sin miljon, men från försäkringsbolaget, men det var inte så hon tänkt sig att få en miljon, att behöva mista sina båda underarmar.

Kura skymning följs under Nordiska biblioteksveckan med flera aktiviteter i bland annat sagornas tecken med vernissage på lördag på Prästgärdsskolans utställning om H C Andersens sagor.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons