Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oansvarigt öppna Stationsgatan

Annons

Stationsgatan är åter föremål för livlig debatt. Affärsmännen vill att den ska öppnas såväl dagtid som nattetid. Anledning är den, att de anser att detta skulle gynna handeln i centrum.

Med all respekt för deras åsikt ställer jag mig ändå frågan på vilket sätt detta skulle gå till.

Lise-Lott Johnsson uttalade sig nyligen och hävdade att ett öppnande av Stationsgatan skulle få fart på verksamheten i Liljansgallerian.

Jag ställer på nytt frågan: På vilket sätt?

I vilket fall som helst anser jag att affärsmännen måste göra ett förtydligande för att deras argument ska vara trovärdigt.

Tanken är att Stationsgatan ska öppnas för genomfartstrafik. Däremot kommer parkeringsmöjligheterna att förbli de samma, och de är enligt min mening goda i centrum.

Att däremot flytta busstrafiken skulle helt klart inverka menligt på centrumhandeln. Många passar på att handla när de byter buss på Stationsgatan och många kommer via buss nästan in i Liljansgallerian.

Alla är vi nog ense om att allt måste göras som kan befrämja ett levande centrum, men en förutsättning är då att vi är överens om effekterna och konsekvenserna av olika åtgärder.

I nuläget inser vi inte vitsen med att öppna Stationsgatan på dagtid. Med tanke på trafiksäkerheten på Stationsgatan anser vi det vara direkt oansvarigt.

Ingemar Ström och Bibbi Eriksson, m

Mer läsning

Annons