Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

O?erwais spelas även nästa år?

Annons

Musikalen O?erwais kan komma att spelas i Älvdalen även nästa år om föreningen skådespelare och musiker ställer upp.

Ingmarie Nilsson, ordförande i föreningen O?erwais berättar att föreningen nu beslutat att ta reda på hur många av de som arbetade med musikalen i år som är intresserade av att fortsätta nästa år.

- Blir det tillräckligt stort intresse så ska vi försöka köra den även nästa år.

Vid ett möte med föreningens medlemmar nyligen svarade ett 20-tal av dem ja direkt på förfrågan om det fanns intresse för en fortsättning.

Om musikalen blir av, så blir det troligen på försommaren. I år kunde musikalen kombineras med den första vetenskapliga konferensen om älvdalska som blev en succé bland forskare från hela Sverige.

Om musikalen körs även nästa år kan det finnas möjligheter att kombinera den med en kurs i älvdalska för akademiker som planeras att hållas i Älvdalen.

Årets premiär för Verf Lena Egardts unika musikal, helt på älvdalska, blev slutsåld och när föreningen nu räknat ihop utgifter och inkomster kan den konstatera att den gick ihop sig så när som på 20 000 kronor som föreningen nyligen fick i bidrag från kommunen för oplanerad materialinhyrning i sista stund.

Kommunen köpte in belysnings- och ljudanläggning för musikalen.

Denna anläggning finns kvar i kommunens ägo och kan nu utnyttjas för de eventuella föreställningarna nästa sommar. Utrustningen kan också användas vid andra arrangemang i sporthallen, som var spelplats för O?erwais.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons