Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt träningspalats i centrum

Annons

Hela bottenvåningen där Office för närvarande håller till samt lokalerna efter en före detta godisbutik och frisörsalong får ge plats åt Friskis och Svettis.

Hela träningsanläggningen blir 1 000 kvadratmeter och ska bestå av två plan. På markplan kommer gym, gympasal och spinningsal att byggas. Gympasalen blir 400 kvadratmeter och rymmer cirka 120 motionärer.

I källaren byggs omklädningsrum och duschar.

Utrymmet ska vara klart till jul. Fastighetsägaren bygger anläggningen under hösten och hyr sedan ut den till föreningen.

- Det här är vår julklapp till Faluborna. Dessutom hjälper vi Nordstan med lite liv och rörelse, säger Maria Gustavsson, ordförande i Friskis och Svettis Falun.

Planerna att samla verksamheten under ett tak har funnits i flera år. Men det var först i höstas som en grupp bildades för att leta potentiella lokaler både i och utanför centrum.

- Vår träning ska vara tillgänglig för alla. Därför tyckte vi att det skulle ligga så centralt som möjligt, säger Åsa Björkman, styrelsemedlem och funktionär.

I dag har föreningen sina träningspass i olika lokaler. Gympan hålls på Söderbaumska skolan och spinningen i Kristineskolan.

Nu öppnas en möjlighet att öka antalet träningspass och få fler inriktningar.

Med en egen lokal slipper föreningen dessutom anpassa sig efter skoltiderna.

- Nu kan vi bara ha pass på kvällarna. I nya lokalen kommer folk kunna ta ett pass på lunchen eller mitt på dagen, säger Åsa Björkman.

Förhoppningen är att Friskis och Svettis ska nå en helt ny målgrupp i och med sitt nya gym. Föreningen hoppas också kunna locka fler ungdomar att börja röra på sig.

- Det är ett bra stråk. Det finns helt klart utrymme för oss här inne i centrum, säger Maria Gustavsson.

MARIA BIAMONT

Mer läsning

Annons