Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt styre som vågar ha framtidsplaner för miljarder

Annons

För bara någon vecka sedan avgick företagets vd Johan Börjesson. I samband med det valde några att lämna sina platser i styrelsen.

Per-Olof Ejendal erkände att han inte var pigg på alltför vidlyftiga affärer och satsningar. Pengar på banken är betydligt tryggare, menade han.

Per-Olof Ejendal sitter därmed på tre stolar. Dels som företagets ägare, dess vd och styrelseordförande. Helt i sin ordning, tycker han. Som ägare till ett företag vill han bestämma över det.

Den nya ledningsgruppen, eller på ishockeyspråk "förstafemman", ser alltså ut som följer. Vd Per-Olof Ejendal, och som vice vd exportansvarige Samuel Enqvist. Vidare försäljningschef Michael Hopkins och administrative chefen Mats Aspemo. Ny i ledningsgruppen är nye inköpschefen Johan Sundström.

- Jag ska försöka vara lagledare för Ejendals, säger Per-Olof aningen blygsamt.

Med Johan Sundström bördig från Idre, Mats Aspemo från Malmberget, basebollfrälste trebarnspappan Michael Hopkins och Samuel Enqvist som Per- Olof Ejendal samarbetat med i företaget under många år finns förhoppningar om en mycket ljus framtid.

- Vi ska omsätta en miljard år 2010, säger Per-Olof Ejendal utan att blinka.

En målsättning som är fullt realistisk utan att för den skull ta alltför stora risker, menar han.

Personalstyrkan 87 personer står fast.

- Jag tror att vi kan fördubbla omsättningen med samma personal, tror Samuel Enqvist.

Det finns med andra ord en kostym att växa i. Faktum är att Ejendals i dagsläget är den största enskilda aktören i Europa på avdelningen handskskydd.

Bara i Sverige handlar det om en 50- procentig marknadsandel. Varje år lämnar 14 miljoner par handskar lagret eller om man så vill 65 000 par handskar om dagen. Vidare säljs 400 000 par skyddsskor årligen. Här tror man på en rejäl uppgång de närmaste åren.

Volvo har lagt en stororder på handskar, ett statligt verk på kommunikationssidan har lagt en tvåmiljonersbeställning på skor och handskar under en tvåårsperiod och försvarsmakten har beställt 17 000 par skor till ett värde av 6,5 miljoner.

- Det känns som vi är inne i ett stim, säger Samuel Enqvist.

En börsintroduktion är dock ingenting för Per-Olof Ejendal. En alltför vidlyftig operation.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons