Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt, stort och fräscht

Annons

Jonsboskolans elevråd väntar inte på att de vuxna ska bestämma åt dem. De tar egna initiativ.

Det gamla uppehållsrummet var alldeles för litet.

Därför sökte elevrådet bidrag från Hedemora kommun för ett nytt rum. 25000 kronor har det fått och snart ska de få 25000 till berättar elevrådets ordförande Jacob Liljenhag i 8B.

-Det kanske kommer att gå till nya grejer i köket och kanske till nya filmer. De gamla har vi redan sett säkert tio gånger, säger han.

Det finns många fördelar med den nya lokalen. Inte minst att den har ett nytt fint kök. Där ska man kunna handla festis, risifrutti, yoghurt och annat.

Det ska även gå att köpa mackor, men bara fram till klockan tio så att ingen äter smörgås istället för skollunch.

Det gamla uppehållsrummet öppnade först klockan nio. Men skolvärden Ida Stam kommer till skolan redan klockan halv åtta.

Det är bra för alla som åker buss tycker Jacob Liljenhag. De kommer ofta till skolan innan första lektionen har börjat så nu har de någonstans att vara medan de väntar.

Tidigare låg uppehållsrummet inne i skolans huvudbyggnad. Det nya har fått kapa åt sig lite utrymme från idrottshallen.

Eleverna firade med knallgrön bål och bandet Surround, bestående av Emma Eriksson, Wictoria Malmsjö och Therese Westerholm som gav en liten minikonsert på två låtar.

Magnus Wilhelmsson är skolans andra skolvärd. Han är också nöjd med den nya lokalen.

-Det är bra med ett riktigt kök och att det är större. Dessutom blir det lugnare när eleverna har någonstans att sitta och spela kort och mingla, säger han.

STAFFAN WESTERLUND

Mer läsning

Annons