Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt stall planeras i Främby

Annons

Falu ridklubb har ansökt om bygglov för ett nytt stall och ridhus.

Mitt i härvan av stängningshot och provtagningar finns det hopp om en bakteriefriare framtid i Främby.

- Det måste vara klart till nästa höst, säger arkitekten Sofia Andréasson som gjort förslaget till ett nytt stall och ridhus.

Det gamla stallet är utdömt och måste rivas. Det nya ska byggas på andra sidan om ridhuset, även det med plats för 40 hästar.

Tanken är att ridklubben ska bilda ett fastighetsbolag och bygga i egen regi. Hur finansieringen ska gå till är inte klart. Ridklubben räknar med att bidra med eget arbete och stå för driften, men kommunen måste gå in med borgen för lånen.

- Vi gasar nu så att allt ska vara klart när politikerna fattar beslut, säger Jan Carlstein som är ordförande i ridklubben.

Falupar utsatt för dödshot

u En ung kvinna i Säter har blivit misshandlad vid två tillfällen. Den misstänkte gärningsmannen har också hotat att döda henne. Nu åtalas han även för dödshot mot ett ungt par i Falun. Den 23-årige mannen från Säter misstänks även för övergrepp i rättssak efter en händelse i centrala Säter den 11 juni.

Enligt åklagaren hotade 23-åringen en ung man från Falun och dennes jämnåriga flickvän till livet. Säterbon förklarade att kvinnans hus i Falun skulle brinna som straff för att paret vittnat för polisen om en händelse den 23 maj när 23-åringen berättade att han skulle döda mannen från Falun.

Första gången Falubon blev hotad till livet var när han fick ett telefonsamtal från 23-åringen som då befann sig i Falun. Nästa dödshot kom den 22 maj via mobilsvar.

När Falubon besökte Säter den 23 maj fick han på nytt höra att han skulle bli dödad. Den här gången var även en 19-åring från Säter med och även han pratade om att döda Falubon.

Vid ett tillfälle i april eller maj hotade 23-åringen en ung kvinna i Säter genom att säga att han skulle döda henne. På försommaren misshandlades kvinnan när hon kastades mot golvet med ansiktet före.

Efter att kvinnan åter blev misshandlad den 30 september blev 23-åringen anhållen och senare häktad. Han är nu även åtalad för att den 16 juli ha langat cider och starköl som han köpte på Systembolaget i Säter den 16 juli till tre flickor som väntade utanför spritbutiken. Flickorna var för unga för att få handla på bolaget.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons