Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt spår i mordfallet

Annons

Den tekniska undersökningen av X-teams lokal avslutas den här veckan. En stor mängd prover har skickats till Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, för analys. Vissa svar har redan kommit, men utredningsledningen vill inte säga något om resultaten.

Däremot avslöjar polisen nu att en guldfärgad Volvo 745, årsmodell 1988, är intressant i utredningen. Bilen tillhör den 35-årige gängledaren som häktades förra veckan, misstänkt för mordet. Hans guldfärgade Volvo sågs utanför X-teams lokal i Hosjö söndagen den 28 mars, samma dag som 28-årige Joe Niyomwat tros ha mördats i lokalen.

Två dagar senare, den 30 mars klockan 17.10, hittades bilen på Myntgatan i Göteborg.

- Den brann när den hittades, men elden kunde ganska snart släckas. Tekniker har undersökt bilen, men jag vill inte säga alls vad vi har funnit, säger polisens presstalesman, Bo Persson.

Polisen efterlyser nu tips från personer som sett den guldfärgade Volvon. Främst är man intresserad av iakttagelser gjorda mellan den 28 och 30 april.

Vice chefsåklagare Catharina Wikner har som väntat begärt förlängning av utredningstiden, och om de misstänkta motsätter sig det kommer omhäktningsförhandlingar att hållas under de närmaste dagarna.

Fyra personer sitter häktade på sannolika skäl misstänkta för mordet; en 18-åring, en 21-åring, en 27-åring och en 35-åring, alla hemmahörande i Falun. Ytterligare en person, en 28-årig Falubo, är också misstänkt för mord, men håller sig undan. Han är anhållen i sin frånvaro och har eventuellt flytt utomlands.

KARIN WALLÉN

Mer läsning

Annons