Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt schema på måndag

Annons

Det var under förra veckan som elever i årskurs tre vid det naturvetenskapliga programmet slog larm till tidningen. Situationen inom denna del av VBU (Västerbergslagens utbildningscentrum) beskrevs som extrem och upprördheten var stor.

Den svidande kritiken mot skolledningen fokuserades på att det sedan höstterminens start inte har funnits ett fungerande schema. Konsekvensen har blivit mer eller mindre total förvirring. Klasser som kolliderar vid salarna och lektioner som ställs in är bara två av konsekvenserna.

- Vi har jobbat intensivt med det nya schemat och det är vår målsättning att det ska börja fungera redan på måndag, säger Högbergsskolans schemaansvarige, rektor Ronny Norrman.

På fredagen konstaterade han att underlaget till det efterlängtade schemat nu är så komplett att det ska kunna tryckas upp under veckoslutet.

- Schemaläggarna har jobbat många timmar under den gångna veckan och nu jobbar de med de sista delarna. Sedan ska allt vara klart.

- De har bland annat gått igenom alla data som ska finnas med och noga kollat upp att det inte är något som är fel. Nu ska vi ha eliminerat riskerna för att det till exempel ska uppstå kollisioner, fortsätter rektor Norrman.

På måndag är samtliga elever kallade till klockan 08.30.

- Ja, alla får lov att komma hit då för att vi ska komma i gång ordentligt, understryker han avslutningsvis.

Den glada nyheten om att det nya schemat är på gång har även meddelats via skolans samtliga monitorer.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons