Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt ridhus önskas

Annons

Hon understryker att ett nytt ridhus måste bli till. Det är genom tävlingar klubben får ekonomin att gå ihop. Utan fullstort ridhus hotar verksamheten att raseras.

Det var i höstas (23/9) tidningen skrev om ridklubbens storslagna planer. Fröbergs gamla virkeslagerlokal vid Kupolen hade köpts för 240 000 kronor. Ett ämne till ett fullstort (80x20m) ridhus.

Idag ligger det materialet och väntar. Det fordras en massiv arbetsinsats och medel i miljonklassen för att drömmen om ett nytt ridhus ska bli verklighet.

- Det är helt avgörande för framtiden, säger Tina. Vi får se hur det löser sig.

Hon medger att det i dagsläget inte finns ekonomi för att sätta upp det blivande ridhuset, och från kommunen kan de inte räkna med något mer. Det var ju inte så länge sedan som kommunen bidrog med 200000 kronor till det nya underlaget i befintligt ridhus.

Tina Larsson menar att det borde vara ett större kommunalt intresse för ridverksamheten.

- Vi tar ju hand om många tjejer som inte har någon annanstans att vara.

Att bekosta ett nytt ridhus med höjda medlemsavgifter är inte att tänka på, menar Tina, och blickar fram mot nästa månads årsmöte. Då måste styrkorna mobiliseras för att ridhus ska bli verklighet.

Kommer bygget igång redan iår?

- Vi måste räkna med det. Jag är optimist. Det är positivare än tidigare men visst är det jättetungt. Ibland har man lust att sluta.

Massor av ideella arbetstimmar och miljonen i kapital är vad som fordras för att ridentusiasterna ska kunna tro på framtiden. Marika Eriksson från Bjursås som arbetat som ridinstruktör vid Leksands ridklubb ett par veckor har lite att jämföra med.

- Ridhuset i Bjursås är fantastiskt. Här är det väldigt trångt och omodernt.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons