Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt publik-rekord på Romme

Annons

Inför fredagens Midnattstrav fanns ett par tuffa målsättningar: Publikrekord skulle sättas och drömgränsen tiotusen besökare skulle nås.

Utmaningen lyckades till viss del, menar arrangörerna. De upptäckte i sista stund att legenden Legolas fortfarande vinner.

Framåt natten strömmade det folk till travbanan. Raderna av parkerade bilar var oändliga. Många gick, andra cyklade. Midnattstravet på Romme är Dalarnas största enskilda evenemang, vad gäller publikmängd.

Efter en lyckad kväll med trav, underhållning och dans kunde arrangörerna räkna ut att

9 426 personer passerat entrégrindarna.

Sören Hortlund, marknadschef, tror att det förmodligen är nytt publik-rekord för kombinationen trav och nöje. Underhållningen bestod av Pistvakt, Afro-dite och dansbandet Chapelle.

Det tidigare publikrekordet från 1997 anses härmed slaget. Besökssiffran var då visserligen 9 500 personer men i år har räkningen av exempelvis fribiljetter varit mer noggrann.

Men vad gäller drömgränsen tiotusen besökare så visade det sig under måndagsmorgonen att den nåddes redan påsken 1985 när Legolas deltog i ett V75-lopp. Då var besöksantalet 10 100 även om långt ifrån alla var betalande.

Det kan trots allt ha varit tiotusen besökare på årets Midnattstrav. Det finns alltid en viss osäkerhet när det är så många olika entréer igång samtidigt.

KARIN PAULSSON

Mer läsning

Annons