Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt om...

Annons

GESÄLLBREV. Anna-Karin Jobs-Arnberg från Dala-Floda och Anna Wallén från Gagnef och Enköping fick på onsdagskvällen ta emot sina gesällbrev i Flodabroderi respektive damskrädderi. Högtidligheten hölls i Blå hallen i Stockholms stadshus.

RÄTT OM SJÖGREN. I torsdagens artikel om 70-årige pärlfiskaren Kent Sjögren, Grängesberg, smög sig två felaktigheter in i texten.

Den 87-åriga kvinna som Kent Sjögren eventuellt ska besöka i Australien är hans styvmor, inte hans syster.

Kent har också två barn, en son och en dotter. I faktarutan hade det av misstag blivit skrivet att hans familj består av fru och dotter.

Tidningen beklagar felaktigheterna.

SVENSKA KOCKEN BLIR FRIMÄRKE. Räkna med muppiga amerikanska frimärken framöver. Grodan Kermit, Miss Piggy och svenska kocken sätter färg på de amerikanska breven från mars nästa år. "Amerikanska minnesfrimärken avbildar individer, ämnen och händelser som bidrar till den amerikanska erfarenheten", motiverar Posten i USA beslutet att Gonzo, Fozzie och Animal får sina filtansikten i de amerikanska kuverthörnen. Mupparna blev ett av de populäraste underhållningsprogrammen i amerikansk tv. Även Musse Pigg, Henry Fonda och Greta Garbo kommer bli frimärken i USA.

(TT-BBC)

Mer läsning

Annons