Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt nöjeshus i sikte

Annons

Sandrew Metronome som i dag driver verksamhet i Borlänge ska vara kvar i kommunen. Trots att Borlänge inte har de 100 000 invånare som företaget normalt sett vill ha för att driva verksamhet.

När hyreskontraktet snart löper ut för de nuvarande lokalerna står bioverksamheten inför förändringar. Ett alternativ är att sitta kvar i nuvarande lokaler, ett annat är Åhlénshuset vid Sveatorget. Inget är klart i dagsläget. Sandrew Metronome Sverige AB:s vd Fredrik Bremer säger så här om framtiden i Borlänge:

- Vi ska vara kvar inom överskådlig framtid.

Idén med ett nöjes- och aktivitetshus vid Sveatorget tycker han är mycket intressant:

- Kan bioverksamheten kompletteras med någonting annat så är det en fördel.

Det är fastighetsägaren Diös som sitter med alla pusselbitarna. Diös uppgav häromveckan att en lösning för Åhlénsfastigheten kan vara nära förestående. Enligt uppgifter till tidningen är en bowlinghall aktuell, förutom bion. Detta har i så fall Fredrik Bremer ingenting emot. En verksamhet som kan rikta sig till samma målgrupp som bioverksamheten.

Sandrew har i dag fyra salonger i Borlänge, varav en är väldigt liten, med bara 21 platser. Totalt finns 310 platser.

- Vi behöver en modernare biograf och bättre kapacitet än vi har i dag. Uppåt 100 platser i de minsta salongerna och den största på runt 150.

Minst 100 000 invånare ska en kommun ha för att Sandrew Metronome ska se den som intressant. Borlänge är trots sin litenhet ändå intressant. Detta beroende på att konkurrens saknas.

Fredrik Bremer räknar med att ett beslut om framtiden tas under våren. Antingen en modernisering av de nuvarande lokalerna, en flytt till Åhlénshuset eller något annat alternativ.

- Vi har för avsikt att vara kvar i Borlänge, betonar han.

Totalt har företaget 89 biograf-salonger på 15 orter.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons