Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt liv i stationen

Annons

- Det ser bra ut. Det är väl dags att det blir av nu, säger byggnadsnämndens ordförande Aarno Magnusson så här dagen innan sammanträdet.

Det är väl egentligen bara en hake i dagsläget. Byggnadsnämnden ska ta ställning till en viss utbyggnad mot Fiskgatan. Där finns en del synpunkter att beakta inte minst med tanke på en eventuell framtida busshållplats utanför byggnaden.

Annars är det mest positiva tongångar kring bygget. Hockey- och fotbollsungdomar har som bekant sitt. I och med förvandlingen från brandstation till allaktivitetshus/ungdomens hus får mer kulturellt intresserad ungdom möjlighet att ha någonstans att ta vägen.

Leksandsbostäder bygger och kultur/fritidsförvaltningen hyr. Så är det tänkt. Leksandsbostäders projektledare, Stefan Mathiasson, tror att pusselbitarna kommer att falla på plats. I så fall sätts spaden i jorden någon gång efter 15 april.

- Förhoppningsvis är det klart framåt hösten, säger chefen för kultur/fritidsförvaltningen, Christer Lundman.

Tanken är att den gamla vagnshallen ska byggas om till en sal för till exempel dans, teater och musik.

- Olika former av aktiviteter överhuvud taget.

Den gamla lägenhetsdelen ska vidare göras om till ett kafé. En viss utbyggnad av toaletter och garderober byggs ut mot Fiskgatan. I källaren blir det utrymmen för musikgrupper och sammanträdesrum.

- Delar av aktiviteter i Gropen ska kunna använda sig av allaktivitetshuset, säger Christer Lundman.

Artister i Gropen ska kunna byta kläder och annat i den nyrustade byggnaden. Ungdomskontoret tar sedan brandkårens personalrum på nedervåningen i besittning.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons