Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt kårhus i Borlänge

Annons

Sedan början av 90-talet har frågan om ett nytt kårhus för högskolestudenterna i Borlänge stötts och blötts. Efter år av utredande och projektering togs på tisdagen det första spadtaget till bygget som är kostnadsberäknat till 45 miljoner kronor varav Hushagen AB svarar för drygt 32 miljoner av kostnaden. Resterande 13 miljoner bekostas av olika sponsorer.

Kårhuset, som ska heta Tenoren, kommer att ägas av ett för ändamålet specialbildat bolag, Fastighets AB Tenoren. I det bolaget äger Hushagen AB 91 procent av aktierna och Borlänges kårhusstiftelse resten.

Borlänge kommun går sedan in och hyr delar av lokalerna till en kostnad av 1,7 miljoner kronor om året. Dessa lokaler upplåts sedan utan kostnad till Studentkåren.

Thomas Sandin är Studentkårens projektledare i ärendet och han är glad över att bygget nu äntligen kan starta.

- Ett riktigt kårhus betyder mycket för högskolestudenterna. De nuvarande lokalerna i Kupolen är inte längre ändamålsenliga, förklarar han.

Kårhuset Tenoren kommer förutom café, restaurang och pub också att innehålla kontor och studieutrymmen samt dessutom en föreläsningssal för 125 personer.

- Det är således långt mycket mer än nöjesliv som ska pågå i huset, säger Thomas Sandin.

Själva byggandet beräknas påbörjas under våren och lagom till höstterminen 2004 ska det hela stå klart.

- Det är något jag tror kommer att bidra till att allt fler studenter väljer att studera i Borlänge, säger Thomas Sandin.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons