Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt hopp för stängd skidshop

Annons

Den nya detaljplanen ska lösa de parkeringsproblem som funnits. Den befintliga lokalen får inte nyttjas för annat än fritidsboende i nuläget och ett kostsamt vitesbeslut är taget av byggnadsnämnden för den verksamhet som bedrevs där i vintras. Det beslutet är överklagat av Fliesbergs och någon dom har ännu ej kommit.

- Det är kommunens stadsarkitekt som tagit fram förslaget till den nya stadsplanen, säger Johnny Granlund.

Hans förhoppning är att en förändring av detaljplanen ska bädda för ökad konkurrens, när det gäller skiduthyrning och skidshop på Idre Fjäll.

I den nya planen finns det nya parkeringsplatser och staket som ska säkra trafiksituationen utanför den tänka affärslokalen.

- Vi har hyrt fastigheten av en stugägare, men Idre Fjäll har av konkurrensskäl hindrat verksamheten. Som jag ser det har Idre Fjäll haft stöd av tjänstemän som motarbetat vår verksamhet, säger Johnny Granlund.

Den nya planen bygger dock på att Idre Fjäll tillåter Fliesbergs att gå in på deras mark, alternativt köper den markbit som behövs.

- Vi säger nej till planen av trafiksäkerhetsskäl och har inte för avsikt att sälja någon mark till Fliesberg, säger Idre Fjälls vd, Jocke Johansson.

Fliesbergs deklarerade inför höstens val, att företaget skulle lämna Idre, men nu tar man ny sats.

I dagarna har företaget fått ett bygglov för att driva skidshopen och skiduthyrning från flygplatsen. Därtill har Fliesbergs, tillsammans med Korsnäs, även en ansökan om en ny detaljplan över området vid Fjällfoten, på vägen upp mot Idre Fjäll.

- Vi måste göra något. Idre Fjäll drar inte bygden framåt och Sälen springer ifrån oss, menar Johnny Granlund.

I höstas skulle han lämna bygden helt, men nu handlar det om nya satsningar. Trots att en av satsningarna kräver att han kommer överens med Idre Fjäll i en markfråga.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons