Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt hopp för Kyrkskolan

Annons

Skolpolitikernas tanke var annars att Kyrkskolan skulle avvecklas successivt och att man i stället skulle göra en utbyggnad av Blomsterbäckens skola, som tillsammans med Lillmons skola, skulle kunna ta emot samtliga elever i klasserna upp till sjätte årskurs.

Men föräldrarna i Kyrkskolan protesterade. De ville slå vakt om Kyrkskolan, en gammal traditionell skolbyggnad med en fin utemiljö.

Draghjälp fick föräldragruppen också av att kostnadsberäkningen för en utbyggnad av skolan vid Blomsterbäcken pekade på att detta skulle bli betydligt dyrare än man hade trott.

Nu har kommunstyrelsens arbetsutskott uppdragit åt tekniska kontoret att göra en kostnadsberäkning för ombyggnad av Kyrkskolan. Det handlar om storleksordningen 3 miljoner kronor för att bygga nya toaletter samt att göra en om lägenhet på andra våningen till undervisningsrum.

Enligt planerna ska utbyggnaden komma igång till våren och vara klar då skolan börjar nästa höst.

Redan från i höst är det meningen att Kyrkskolan, som tidigare varit f-3-skola ska bli en f-6-skola. Samtidigt kommer Östra Utsjö skola att läggas ned.

Kyrkskolan kommer på så sätt att få fler årskurser, men i stället blir det ett minskat upptagningsområde. Kyrkskolan ska i första hand vara för Backbyn, Holarna, Grimsåker och Östra Utsjö.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons