Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt gruppboende invigt

Annons

I slutet av mars flyttade de första unga funktionshindrade in i ett nytt gruppboende på Bullermyren. På onsdagen hade det blivit dags för den officiella invigningen.

Gruppboendet med adress Bondegatan 11 A är uppbyggt kring boende i egna lägenheter och gemensamhetsutrymmen. Det är fem personer som bor i varsin tvåa. De har en nära kontakt med varandra och med de sex i personalen.

För boende och personal var det lite extra festligt och högtidligt på onsdagen. På programmet fanns bland annat tal och bandklippning.

- Allt är inte bara besparingar. Här startar vi istället nytt gruppboende och det känns bra, framhöll Jeanette Bäckman (s), poli- tiker i omsorgsnämnden.

- Att flytta in i en egen lägenhet är en milstolpe i livet. Det är en viktig händelse för alla som känns lite extra spännande, fortsatte Jeanette Bäckman som lovade att hälsa på i gruppboendet och se hur verksamheten utvecklas.

Bandklippare denna speciella dag var en av de boende, Cecilia Hjelm. Till en annan av de boende, Jessica Bergström, överlämn-ades en blomma från omsorgsnämnden.

Blomman har nu en fin placer-ing i de gemensamma lokalerna.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons