Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt fall inom Vetlanda socialtjänst

Annons

Ännu ett fall som tycks ha hamnat mellan stolarna hos socialtjänsten i Vetlanda uppdagas nu. En flicka, i dag i övre tonåren, försökte i sju år få hjälp. Efter en skilsmässa var flickan mest hos pappan som misshandlade henne.

När hon emellanåt sökte stöd hos sin mamma och hennes nye man utsattes flickan vid ett tillfälle för sexuella övergrepp av styvpappan, skriver Vetlanda-Posten. Övergreppen skedde medan mamman befann sig i samma rum.

Både modern och hennes nye man dömdes senare för övergreppen.

Upprepade anmälningar har över tid skett från bland annat skolan och polisen till socialtjänsten om flickans situation men inte mycket hände. En gång fick hon en veckas vistelse hos en jourfamilj. Hon bad om en förlängning med det gick inte utan föräldrarnas tillstånd.

Framför allt vädjar flickan nu om hjälp till ett eget boende. Hon har stöd från skolan i detta men inget sker, skriver tidningen. Hennes tre år äldre syster, som också fått utstå kränkningar och misshandeln av pappan, har fått hjälp att finna annat boende. Familjesituationen är således känd men flickan tvingas bo kvar hos sin pappa, uppger tidningen.

Tidigare har Sveriges Televisions Uppdrag Granskning i en uppmärksammad rapport berättat om en tioårig Vetlandaflicka som tvingades på kvar hos sin missbrukande och psykiskt sjuke far som utnyttjade henne sexuellt.

TT

Mer läsning

Annons