Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt bud i flygkonflikten

Annons

Klockan 10 lade facket HTF ett bud i konflikten med SAS. Det är dock oklart vad det innehåller.

SAS måste emellertid i dag fatta beslut om vilka flyg som måste ställas in om den hotande strejken bland kabinpersonalen bryter ut klockan fem i morgon.

Klockan 10 lade HTF:s delegation ett bud, enligt förbundets pressekreterare Maria Mirsch. Hon vet inte vad det innehåller eller om det är förknippat med någon tidsfrist.

Men någon tid för nästa möte mellan parterna, som nu förhandlar utan medlare, ska dock inte vara utsatt ännu.

SAS förhandlingsdelegation vilar dock inte. Enligt Ulrika Fager, pressansvarig hos SAS Sverige, fortsätter den under förmiddagen sin analys och sina förberedelser inför nästa träff.

TT: Sker förhandlingarna direkt mellan SAS och HTF eller med medlarnas hjälp?

Inrikesflyget kommer att stå helt stilla och även stora delar av Europatrafiken om HTF:s varslade strejk som omfattar 800 kabinanställda blir ett faktum. Ett undantag i Europatrafiken är flyg till London City som flygs av personal från Transwede.

TT: Har många passagerare hört av sig?

I Dagens Industri säger SAS koncernchef Mats Jansson att det som nu händer är att likna vid en existensiell kris för bolaget och att han är bestört över att SAS är på väg in i den tredje strejken, sedan han tillträdde som vd för fem månader sedan.

Enligt Jansson har det utvecklats en strejkkultur inom flygbolaget.

Med adress till facken säger Mats Jansson att SAS agerar på en marknad med fri konkurrens och att man inte kan drömma sig tillbaka.

TT

Mer läsning

Annons